Vliv těhotenství na zdraví zubů

Zuby jsou většinou to poslední, na co žena v těhotenství myslí. Během tohoto období prochází zženské tělo měnami, které však mohou mít neblahý vliv na zubní zdraví. Během těhotenství se totiž častěji vyskytují onemocnění ústní dutiny.

Komplexní vstupní vyšetření

Při první návštěvě naší ordinace provedeme celkové vyšetření stavu vaší dutiny ústní, které se skládá z několika částí, a trvá přibližně hodinu. Je velmi důležité dostavit se o pár minut dříve, než je dohodnutý termín, aby bylo dostatek času na vyplnění vstupního formuláře s důležitými informacemi o Vašem zdravotním stavu.

Jak předejít zubnímu kazu u dětí

Určitě jste se někdy sháněli po návodu, jak předejít tomu, aby Vaše dítě mělo zkažené zuby. Překvapivě často se setkávám v ordinaci s tím, že maminky nemají potřebné informace, jak takovému zubnímu kazu předejít, a velmi často ani povědomí o tom, jak zubní kaz vzniká.

Kompozitní neboli bílá výplň

Bílá výplň neboli kompozitní výplň je v dnešní době nejvíce preferovaný materiál ve stomatologii, kterým lze nahradit ztracenou část zubu. Žádaná je především pro svůj přirozený vzhled. Kompozitní výplň, která při správné indikaci a zhotovení ze strany lékaře a důslednou zubní hygienou ze strany pacienta, je schopna sloužit mnoho let.

Zubní péče pro celou rodinu

O zdraví chrupu je nutné se starat již od narození dítěte. Pravidelnými návštěvami zubního lékaře a dentální hygienistky lze předejít onemocnění zubním kazem a vytvořit u dítěte ty správné hygienické návyky. Schopnost spolupráce dítěte a nebojácnost u zubního lékaře je výsledný žádoucí efekt pravidelných návštěv.